Dopey Calor is de oprichter van I-Lotus Acupuncture & Oriental Manual Therapy en is gespecialiseerd in het combineren van acupunctuur met verschillende Oosterse manuele therapie stijlen die zowel voor ontspanning als voor therapie inzetbaar zijn. Deze combinatie van acupunctuur, verschillende Oosterse manuele technieken en cupping is uniek in Nederland.


Elke behandeling is maatwerk en er wordt telkens opnieuw gekeken wat het lichaam op dat moment nodig heeft door middel van een holistische anamnese. Vervolgens wordt er een combinatie van Chinese, Japanse en Thaise therapieën  toegepast om lichaam en geest weer in balans te brengen. Om dit te bereiken worden bepaalde punten op het lichaam gemanipuleerd. Het tempo waarin men weer in balans komt, is afhankelijk van het individuele herstellend vermogen van het lichaam.


Wat de I-Lotus combinatie behandeling uniek maakt, is dat de therapeut de verschillende traditionele Oosterse disciplines die hij beheerst, succesvol heeft kunnen samenvoegen zodat het toepasbaar is op veel voorkomend disbalans in een moderne samenleving. Het bereik van de behandelingen in de verschillende lagen van het lichaam is ongeëvenaard. Vanaf huid niveau tot de diepste energetische punten worden aangepakt waardoor er sneller herstel optreed. Deze combinatie is daarom ook heel effectief in te zetten bij sports blessures.


Dopey heeft acupunctuur, Chinese kruiden therapie en tuina gestudeerd aan de Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine, Nanjing University of Traditional Chinese Medicine, Beijing International Acupuncture Training Center (CBIATC), China Academy of Chinese Medical Sciences Institute of Acupuncture and Moxibustion (CACMS) en Qing Bai Academie voor Chinese geneeswijze. Tevens geeft hij ook lezingen bij verschillende nationale en internationale instituten. Hij is opgeleid en gespecialiseerd in Advanced Thai Medical Massage Therapy, acupressuur, reflexologie en shiatsu aan de Thai Traditional Medical School Bangkok (WatPo) en Chiangmai International Training Massage School (ITM).


De therapeut is aangesloten bij de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, RBCZ/TCZ en Quasir voor klacht-en tuchtrecht en werkt conform het privacyreglement van de Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten, FAGT en de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde, NVTCG/Zhong.

I-Lotus Acupuncture & Oriental Manual Therapy, copyright 2018.

I-LOTUS

ACUPUNCTURE - ORIENTAL MANUAL THERAPY - HERBAL MEDICINE - COURSES - FOOD ADVICE